+359 2973 36 68; +359 885 892 000


В последно време, становището за шоколад върху кожата се е преобърнало. Висок клас спа центрове в целия свят са въвели най-новите методи за грижа за кожата - шоколадови СПА процедури! От успокояващи шоколадови масажи и маски за тяло до глезещи процедури за лице и освежаващи шоколадови ексфулианти, изведнъж шоколадът е навсякъде.

 

Използвайки какаови кремове, лосиони и масла, сега можете да изберете да вземете вашето количество шоколад, без излишни калории.

 

 

Някои от предимствата на шоколадовите процедури за тяло са:

 

  • Стяга кожата – Кофеинът, присъстващ в шоколада стимулира циркулацията и подобрява притока на кръв. Това от своя страна подобрява и укрепва клетките на кожата, намалява процеса на стареене и увеличава стегнатостта на кожата.

 

  • Богат на антиоксиданти - Колкото по-тъмнен е шоколада, толкова по-силни са антиоксидантните му свойства. Също така е важно да изберете вашите кремове и лосиони внимателно, преди да започнете да ги ползвате. Продукти, които съдържат повече от 35% чисто какао са по-ефективни, когато става дума за ревитализиране на кожата и придаване на по- плътно и стегнато усещане. Антиоксидантите също помогат за увеличаване на нивото на колаген и еластин в кожата и по този начин намаляват следите от застаряване. Фини линии и бръчки могат да се третират с редовни шоколадови процедури, тъй  като антиоксидантите намаляват щетите, причинени от свободните радикали в организма.

 

  • Като овлажняващ агент - Какаовото масло съдържа големи количества от естествени масла и омекотители, необходими за лечение на суха, груба и лющеща се кожа. A шоколадов масаж или обвивване на тялото в шоколад, с помощта на какаово базисно масло и масажен крем, ще допринесе за премахване на груба кожа, особено за тези упорити петна на лактите, коленете и краката. Колкото по-висок процент от какаово масло има в лосиона или крема,  толкова е по-добре хидратирана кожата и остава такава дълго след терапията.

 

  • Добър за здравето - Изследванията показват, че яденето на малко парче черен шоколад всеки ден може да подобри сърдечно-съдовата система, както и да помогне за предотвратяване на атеросклероза и хронична умора поради своите антиоксидантни свойства. Шоколадът също има силата да подобри настроението на човека и предизвиква чувство на еуфория. Дори миризмата на шоколад може да постигнете този положителен ефект върху мозъка; правенето на шоколадов масаж е идеален начин да се възползвате от ползите за здравето без никаква вина, свързана с яденето на твърде много шоколад.

 

  • Добър срещу целулита - Шоколадът съдържа теобромин, който ви помага да изгорите мазнините и да се отървете от целулита.
  • Успокояващ ефект - Кой не е успокоява след хапване на парче шоколад? По същия начин, шоколадов масаж помага за намаляване на стреса и напрежението и облекчава стегнати и възпалени мускули.