+359 2973 36 68; +359 885 892 000


Hot Stone (хот стоун) Масажът (масаж с вулканични камъни) е специален масаж, където терапевтът използва гладки, затоплени камъни  като продължение на собствените си ръце, или чрез поставянето им върху тялото, докато масажира други части на тялото. Топлината е едновременно дълбоко релаксираща и отпускаща мускулите, позволяваща на терапевта да работи на  по-дълбоко психическо, емоционално и физическо ниво.

 

Горещите камъни затопляни на огън са се ползвали за лечение на мускулни болки и  настинки в различните култури през вековете, като се е влагал и духовен компонент. За максимален ефект е желателно е масажът да се практикува от квалифициран биоенерго терапевт.

 

Hot Stone (хот стоун) Масажът въздейства  психическо, емоционално и физическо ниво, които нива са взаимносвързани и взаимозависими. Физическото  здраве зависи от енергийното ниво в организма, а то от емоционалното състояние на човека. В освободения емоционално човек енергията тече безпрепятствено и органите му работят със 100 процента ефективност, като се самоизчистват, самообновяват и самовъзстановяват.

 

Използват се различни по големина гладки вулканични камъни, които задържат генерираната топлина дълго време. Затоплят до около 50-60 градуса,  съобразно нуждите на клиента и неговата поносимост към топлина. Hot Stone (хот стоун) Масажът се изпълнява както със статично поставени камъни върху чакрите, енергийните центрове, по гърба, в дланите, между пръстите краката, така и с динамично движещи се камъни по протежение на тялото, които разпращат топлината до най-отдалечените кътчета на организма и го свързват с лечебните сили на природата. Този вид терапия влияе благотворно както на енергийното поле на основната  решетка и костната система, така и на циркулацията на течностите в организма. Премахва енергийните блокажи, причинени от откъснатия начин на живот от земята, носител на майчината енергия. В досега с вулканичните камъни и кристалите чувството ни за цялост, съхраненост, закрила и стабилност се възвръщат.

 

Всяка зона се обработва както ръчно, така и с топли или студени камъни, според необходимостта. Продължителността на терапията е 110мин.

 

 

Популярността й като един от най- релаксиращите и балансиращи терапии се дължи на комбинацията от:

 

- Hot Stone (хот стоун) масаж – извършва се със студени и топли камъни, които са двете най-често срещани типа неинвазивно и без пристрастяване болкоуспокояващи терапии за мускулни и ставни болки.
- ароматерапия – етеричните масла стимулират и успокояват мозъчната дейност, лекувайки  различни състояния на духа и тялото;
- музикотерапия – наблюдава се подобряване на кръвообращението,  дишането, пулса и стойката на тялото. помага за преодоляване на състоянията като стрес и скръб,  на разстройства като депресия, шизофрения;
- енергийно балансиране –  вулканичните и полускъпоценните камъни почистват, балансират и засилват енергийните течения в организма. Това  ускорява  освобождаването

 

 

Физиологични ефекти:

 

- горещите (вулканични) камъни подобряват циркулацията на кръвта, ускоряват клетъчния метаболизъм и успокояват нервната система, същевременно въздействат релаксиращо върху мускулите като премахват болката в тях;
- студените (морски) камъни свиват кръвоносните съдове и подпомагат освобождаването на  хистамин и други субстанции за успокояване и елиминиране на болката и острите възпалителни процеси.
- Hot Stone (хот стоун) масажът с вулканични камъни се препоръчва при схващания и болки в гърба и ставите, безсъние, депресия, стрес, напрежение и нарушена циркулация.

Hot Stone (хот стоун) масаж НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ПРИ:

 

- слънчево изгаряне- високо кръвно налягане;
- менопауза;
- има опасност да провокира появата на топлите вълни;
- психически заболявания;
- сърдечни болести;
- диабет;

- туморни образувания;
- бременност.

 

 

 

ПРИ РАЗШИРЕНИ ВЕНИ –  тези зони се масажират само със студени камъни , което има благоприятно въздействие.